Нерідко після збирання капусти нижній ярус із листям викидається. Як виявилось, їх можна використовувати з користю.

Про капусту слід поіншувати те, що бадилля цих рослин м'яке, тому воно швидко перегниває. Не дивно, що капустяні рослинні рештки, попередньо подрібнені, як правило, вирушають у компостну яму.

важливо!

  • Перш ніж кидати листя капусти в компостну яму, слід переконатися, що капуста виглядає здоровою. За ознак проблем такий рослинний матеріал краще знищити.

Також можна залишити листя капусти для виготовлення добрива, яке зможе забезпечити ґрунт великою кількістю корисних речовин, зокрема, сіркою, фосфором, магнієм, калієм та кальцієм.

Отже, у бочку, відро чи чорний непрозорий поліетиленовий пакет потрібно викласти шарами бур'янів та листя капусти. Добре ущільнити масу, додати ще кілька кілограмів землі з городу та сухого сіна.

Потім суміш залити водою, зав'язати або закрити ємність, залишити її на сонці. Не забувайте періодично струшувати вміст.

Нехай листя капусти та інші компоненти постоять так 7-10 днів. Якщо вміст почав бродити і погано пахнути – добрива готові. Один літр такого концентрату потрібно розвести у відрі води (10 літрів), після чого поливати овочі.

Читайте також:

Корисна смакота, яка сподобається кожному: салат із запеченим болгарським перцем, квасолею та цибулею

Так роблять у ресторанах Парижа: рецепт найніжнішого салату з курячою печінкою та "секретом"

Його закривають на зиму, але першу банку відкривають на другий день: рецепт салату з баклажанів по-татарськи

Коли немає часу швидко накрити на стіл: рецепт ситного салату "Старий мисливець" на зиму – всі попросять добавки