Помірне вживання алкоголю пов'язане зі зниженням стресу, що може бути корисним для серця. Цей висновок зроблено в результаті дослідження, в якому аналізувалися дані 50 тисяч осіб.

Дослідницька група, що вивчила скани мозку понад 1000 учасників, виявила, що у тих, хто вживав помірну кількість алкоголю, спостерігалося послідовне зниження активності мигдалеподібного тіла. Це зниження було пов'язане з 22%-ним зниженням ризику серцево-судинних захворювань.

Алкоголь. Фото: YouTube
Алкоголь. Фото: YouTube

Цікаво, що тривожності, що помірно п'ють з анамнезом, продемонстрували ще суттєвіші переваги: ​​на 40% знизилася ймовірність розвитку серцево-судинних проблем.

Проте автори дослідження застерігають від використання алкоголю як засіб профілактики серцевих нападів. Ахмед Тавакол, содиректор Центру досліджень серцево-судинної візуалізації Масачусетської лікарні загального профілю та один із авторів дослідження, заявив: «Я знаю, що багато людей почують це і скажуть: «Ну, я нервуюсь. Ось чому я п'ю – гадаю, в цьому є користь. Але безпечної кількості алкоголю немає».

Алкогольні напої. Фото: скріншот YouTube-відео
Алкогольні напої. Фото: скріншот YouTube-відео

Натомість Тавакол передбачає, що заняття фізичними вправами можуть бути більш здоровою альтернативою зниження стресу.

Хоча фізичні вправи не знижують активність мигдалеподібного тіла, вони покращують роботу префронтальної кори, яка відіграє вирішальну роль у профілактиці різних захворювань серця та судин.

Читайте також:

Українцям виплатять величезні суми: хто отримає до мільйона гривень за здоров'ям

Кожен другий гробить своє здоров'я: яку популярну олію не можна використовувати для смаження

Несподіване відкриття: як насправді смартфони впливають на наше здоров'я