Є ті дачники, які займаються городом, бо це їхня необхідність з якихось причин.

Але є й ті, для кого це не просто хобі, а справжня пристрасть всього життя. Звичайно, вони сумують, коли настає пора холодів і настав час закінчувати всі справи на ділянці. Але не поспішайте засмучуватись, адже навіть у жовтні ви можете продовжити дачний сезон ще небагато.

Морква, город, фото з вільних джерел
Морква, город, фото з вільних джерел

Прибирання території

Зберіть опале листя, щоб запобігти розмноженню шкідників та розвитку хвороб у наступному сезоні. Їх можна використовувати для компосту або мульчування ґрунту. Якщо в саду та на городі залишилися пізні овочі та фрукти, їх також потрібно прибрати, щоб вони не згнили та не перетворилися на розсадники інфекції. Особливо це стосується коренеплодів.

Будівництво та ремонт

Жовтень - ідеальний місяць для того, щоб зайнятися будівельними чи ремонтними роботами на дачі. Суха та м'яка осіння погода створює комфортні умови для роботи на вулиці. Ви можете оновити дачний будиночок, встановити нові вікна чи двері, пофарбувати стіни, побудувати нові альтанки або зони для відпочинку.

Зверніть увагу на стан теплиць, огорож та інших конструкцій: важливо провести їх ремонт або зміцнення перед настанням зимових вітрів та снігопадів.

Теплиця, город, кадр з відео
Теплиця, город, кадр з відео

Підготовка інструментів

Обов'язково перевірте, чи ваші садові інструменти в порядку. Швидше за все, вам доведеться зайнятися очищенням та дезінфекцією лопат та сапок – якщо ви не подбали про це раніше.

Увага слід приділити квітковим горщикам: звільніть їх від вмісту, вимийте (до речі, вапняний наліт на стінках легко забирається звичайним мильним розчином) і висушіть, після чого приберіть на зберігання у відповідне місце.

Якщо ви користуєтеся електричною газонокосаркою, переконайтеся, що стан шнура та вилки задовільний. Бензинові моделі потребують заміни масла та повітряного фільтра. Простежте, щоб паливо знаходилося на мінімальному рівні.

Читайте також:

Посадка озимої цибулі: 3 причини, чому це не варто робити.

Стосується всіх, у кого є город та дача: обов'язково зробіть це у жовтні і ви точно не пошкодуєте.