З наближенням холодів квашена капуста стає улюбленими ласощами багатьох. Крім приємного смаку, вона має численні корисні для здоров'я властивості.

Ферментація збагачує квашену капусту пробіотиками, необхідними вітамінами та антиоксидантами, які допомагають зміцнити імунну систему, покращити травлення та обмін речовин.

Склянка (1 порція) квашеної капусти містить близько 4 г клітковини, допомагаючи підтримувати здорове травлення і гарантуючи регулярну дефекацію. За словами дієтолога Бет Розен, нерозчинна клітковина в квашеній капусті діє як природна мітла, викидаючи відходи з кишечника і сприяючи його здоров'ю.

Також квашена капуста містить живі культури корисних бактерій, що утворюються під час ферментації. Як пояснює експерт із харчування Джессі Вонг, ці корисні бактерії допомагають відновити баланс кишкової флори та підтримують як короткострокове здоров'я травної системи, так і довгострокове благополуччя.

Багата на вітамін С, квашена капуста підтримує імунну систему, допомагаючи організму боротися з інфекціями. Антиоксиданти у ній також відіграють роль у зниженні запалення, поліпшенні загального стану здоров'я та підвищенні стійкості до сезонних захворювань.

Квашена капуста, фото: youtube.com
Квашена капуста, фото: youtube.com

Також вітамін С, якого багато в квашеній капусті, сприяє виробленню колагену, який необхідний для пружної молодої шкіри. Він також захищає шкіру від ушкоджень, спричинених факторами довкілля та вільними радикалами, уповільнюючи ознаки старіння.

Хоча квашена капуста корисна багатьом, деяким людям слід виявляти обережність:

Людям, чутливим до гістаміну або алергію на капусту, може знадобитися її уникати.

Квашена капуста містить велику кількість солі, тому людям із гіпертонією слід обмежити її споживання.

Відзначається, що жаже невеликі порції можуть позитивно вплинути на ваше здоров'я, тому не соромтеся експериментувати з цим універсальним інгредієнтом.

Читайте також:

Для міцного здоров'я, як у Ахіллеса: рецепт грецького кускуса для гарніру

Як перевірити сир прямо в магазині та відрізнити його від підробки: ці хитрощі збережуть гроші та здоров'я

Кожен другий гробить своє здоров'я: яку популярну олію не можна використовувати для смаження