Українці, які накопичили борги за комунальні послуги, незабаром можуть зіткнутися з труднощами під час продажу або передачі нерухомості у спадок.

Про це повідомив перший заступник голови Комітету з енергетики та житлово-комунальних послуг Олексій Кучеренко, повідомляє «Фокус», посилаючись на видання «Хвиля».

Він зазначив, що, хоча ціни на комунальні послуги в Києві залишаються незмінними, багато жителів перестали платити за воду. Він зазначив, що тоді як кияни платять близько 35-37 гривень за кубометр води, у невеликих містах, таких як Умань, ціни сягають 120 гривень.

Він попередив, що в кінцевому підсумку цю ситуацію доведеться вирішувати, найімовірніше, посилюючи штрафні санкції для тих, хто має заборгованість.

Комуналка
Комуналка

Боржників можуть змусити погасити свої непогашені комунальні платежі, перш ніж вони зможуть продати або передати майно.

Крім того, будь-які неоплачені борги за комунальні послуги необхідно буде погасити до передачі майна у спадок, що Кучеренко вважає справедливим рішенням.

«Навіть якщо ви не заплатили і вам здається, що ви такий розумний, обдурили сусідів. Я вам гарантую, все одно за цим обов'язком до вас рано чи пізно прийдуть. Людям дозволять або погасити борги, або цей борг буде тягарем на квартирі. І просто її треба буде продати, а ви не зможете через борг. Необхідно у спадок передати - теж. І це абсолютно по-чесному», - заявив він.

Читайте також:

«Ощадбанк» приготував приємний сюрприз: дадуть гроші на комуналку та ліки

В Україні переглянули тарифи на комуналку: на що доведеться витратитися найбільше

Тарифи на тепло затверджено: скільки платитимемо за комуналку в опалювальному сезоні