Про таке мало хто замислюється, але деякі продукти не можна гріти в мікрохвильовій печі, оскільки вони стають небезпечними для вживання, втрачають смакові якості і корисні речовини.

Перероблене м'ясо

Бекон, ростбіф та сосиски краще готувати на плиті або в духовці, а не в мікрохвильовій печі. Нагрівання переробленого м'яса призводить до утворення продуктів окислення холестерину, які вчені пов'язують з ішемічною хворобою серця та накопиченням бляшок в артеріях.

Яйця

Справа в тому, що швидка генерація тепла мікрохвильами сприяє утворенню сильного тиску всередині шкаралупи, внаслідок чого яйце вибухає. Що ж до вже зварених яєць, то з ними експериментувати теж не потрібно, тому що в мікрохвильовій печі білок змінює свою структуру і стає небезпечним для організму.

Томатний соус

Нагрівання томатного соусу в мікрохвильовій печі часто закінчується розбризканою червоною жижею. Тепло і пара, що виділяються соусом при нагріванні, важко виходять через густий соус і шматочки томатів у ньому. Пара може сприяти вибуху соусу, після чого доведеться довго і болісно мити мікрохвильову піч.

Грудне молоко

Не можна гріти в мікрохвильовій печі і грудне молоко, оскільки під впливом високих температур руйнуються корисні імуностимулюючі білки. До того ж, молоко розігріється нерівномірно, а це небезпечно для чутливого рота дитини.

Брокколі

Корисні речовини у броколі швидко руйнуються під впливом температур. При цьому вчені стверджують, що після готування в мікрохвильовій печі, вони і зовсім сходять нанівець. Наприклад, броколі втрачають 97% флавоноїдів за такого способу приготування. Щоб отримати користь від хрестоцвітого, краще варити його на пару або бланшувати.

Читайте також:

А ось тепер не дивуйтеся: як за допомогою мікрохвильової печі зрозуміти, що вам підсунули підроблений сир

Доведеться викинути на смітник: де не можна ставити мікрохвильову піч, щоб вона не зламалася

Тепер ви знаєте, чому вона не розігріває їжу: що в жодному разі не можна робити з мікрохвильовою піччю