Ми всі стикалися з ситуаціями, коли наші смартфони виходили з ладу в самий невідповідний момент. Хоча це може бути неприємно, це також ознака того, що акумулятор вимагає кращого догляду. Існує багато помилок про методи заряджання, тому важливо відрізняти факти від вигадки.

Сучасні смартфони працюють на літій-іонних акумуляторах, і для підтримки їх довговічності важливо дотримуватися деяких основних рекомендацій:

Підтримуйте рівень заряду в межах 20–80 %: повне заряджання телефону до 100 % або повне розряджання може прискорити знос акумулятора.

Заряджайте часто, але невеликими інтервалами: кілька коротких сеансів зарядки протягом дня корисніші для акумулятора, ніж один тривалий.

Уникайте перегріву: під час заряджання телефон виділяє тепло, тому розумно зняти чохол і не використовувати телефон у цей час.

Не заряджайте на ніч: хоча сучасні пристрої розроблені так, щоб припиняти заряджання після повного заряджання, тривале знаходження телефону підключеним до мережі може поступово погіршити стан акумулятора.

Використовуйте оригінальне зарядне обладнання: неякісні зарядки можуть пошкодити акумулятор і призвести до швидкого зношування.

Заряджання телефону. Фото: youtube.com
Заряджання телефону. Фото: youtube.com

Чому це важливо?

Щоразу, коли акумулятор проходить повний цикл заряду-розряду, його ємність повільно зменшується. Використовуючи екстремальні умови, такі як перегрів або повна розрядка акумулятора, можна прискорити цей процес. Дотримуючись цих порад, ви можете продовжити термін служби акумулятора та відтермінувати необхідність його заміни.

Інші корисні поради:

Оновлення програмного забезпечення можуть допомогти оптимізувати продуктивність акумулятора.

Bluetooth, Wi-Fi та GPS можуть споживати енергію, навіть якщо вони не використовуються.

Яскравий екран може швидко розрядити акумулятор, тому буде розумно зменшити яскравість.

Також більшість смартфонів оснащені функціями для економії енергії за потреби.

Читайте також:

Ви навіть і не здогадувалися: що буде зі смартфоном, якщо увімкнути режим польоту

"Резерв+" перетворять на ТЦК у вашому смартфоні: мобілізація на "два кліки"

Складається втричі: перший у світі смартфон-гармошка вийде вже у вересні