Українцям слід готуватися до можливих довгострокових відключень електроенергії цієї зими, особливо у деяких містах. Експерт з енергетики Олександр Харченко в інтерв'ю ТСН попередив, що тривалість щоденних відключень може бути значною залежно від погодних умов та безпекової ситуації.

У кращому випадку електрика може бути від 4 до 8 годин на день. Однак, якщо температура опуститься до -10°C або -15°C, відключення можуть тривати ще довше. Найбільш критичні ситуації очікуються у великих містах і районах, що зазнають частих обстрілів.

Блекаут
Блекаут

У таких містах, як Одеса, Київ та Харків, електрика може бути відсутнім до 16 години на день. Харків знаходиться під постійним вогнем противника, в той час як Одеса бореться через відсутність місцевої генерації електроенергії, хоча ведуться роботи з встановлення нових потужностей, насамперед для підтримки водопостачання та теплопостачання.

Харченко також наголосив на високому дефіциті електроенергії в Києві, нагадавши, що Чорнобильська атомна електростанція спочатку була побудована для задоволення енергетичних потреб столиці.

Читайте також:

Слідом за тарифами на світ: українці побачать нові платіжки за воду – як зростуть ціни

Скільки житимемо з відключеннями світла: прогноз, від якого кров холоне в жилах

Субсидії в опалювальному сезоні не буде: як не втратити допомогу у найскладнішій зимі