Вирощування різних культур дуже сильно виснажує ґрунт і про це знають усі. Звичайно, у період відпочинку ґрунту – в осінньо-зимовий період – потрібно його відновлювати.

І в цьому вам допоможуть добрива ґрунту. Як же її відновити, щоб вже наступного сезону вона віддячила вашому гарному врожаю від посаджених у неї культур. Чим потрібно удобрити ґрунт уже зараз?

Добриво для городу, фото: youtube.com
Добриво для городу, фото: youtube.com

Вважається, що заходи варто розпочинати вже з кінця цього місяця. Також можна вносити поживні речовини і на початку жовтня, але пізніше від процедур поліпшення якості грунту користі буде мало.

Азот

Даний тип добрив хороший для початку сезону, але восени вносити його не варто. Справа в тому, що рослини (багаторічні) можуть почати давати пагони. Міцними вони не стануть, тож культура може загинути.

Поєднання

Не всі добрива можна використовувати комплексно: часом від такої "дружби" шкоди більше, ніж користі. Тому перед внесенням завжди варто дізнатися про сумісність тих чи інших препаратів. Наприклад, вапно категорично не можна змішувати з фосфором чи калієм.

Мульча

Після того, як ви внесли всі необхідні поживні речовини, не варто залишати ґрунт без уваги. Варто використовувати шар, що мульчує. У такому разі добрива будуть максимально ефективними.

Добриво, попіл, город, кадр з відео
Добриво, попіл, город, кадр з відео

Читайте також:

Як вирощувати огірки у мішках восени: свіжий урожай хрустких буде аж до морозів.

Город 2025 року стане в рази пліднішим: хитрість трави, яку агрономи тримають у секреті.