Багато українців можуть не знати, що мають цінні скарби у вигляді рідкісних монет. Яскравим прикладом є монета 50 копійок 1992 року, яка може коштувати до 10 000 гривень для колекціонерів.

За даними аукціонної платформи Violity, як пише видання "znaj.ua", деякі монети, особливо різновид "4AAm", особливо цінні через унікальні помилки карбування.

Ці рідкісні монети, які часто називають «англійськими монетами», карбувалися за допомогою штампів, вироблених у Великій Британії. Відмінною рисою цих монет є дизайн аверсу, де щит опуклий, а тризуб втиснутий, на відміну від стандартного дизайну, де тризуб піднятий.

Рідкісні 50 копійок
Рідкісні 50 копійок

Ця аномалія дизайну виникла під час створення ескізів у Британії, де фон і тризуб були ненавмисно затемнені. Хоча ці монети мали бути знищені, деякі з них встигли потрапити в обіг.

На аукціонах ці рідкісні 50-копійчані монети можуть продаватися за 2500–6000 гривень залежно від стану. Виняткові екземпляри можуть сягати вартості до 10 000 гривень.

Крім того, монети номіналом 10 і 25 копійок 1992 року, на яких також зображено тризуб, мають великий попит і можуть коштувати ще дорожче. Колекціонери особливо тягнуться до цих монет через їхню рідкість та історичну значущість.

Читайте також:

Стосується всіх, у кого стоїть колонка та газова плита: українців штрафують на колосальні гроші

Вересень принесе гроші та удачу: 3 знаки Зодіаку, які отримають усе, чого так довго чекали

Залучіть у свій будинок гроші та удачу: цей секрет вам точно не розкажуть