Влада України продовжує посилену роботу щодо повернення полонених громадян нашої країни додому.

13 вересня 2024 відбувся черговий обмін полоненими з Росії, в ході якого повернули, в тому числі, і захисників Азовсталі.

Обмін полоненими 13 вересня
Обмін полоненими 13 вересня

49 українців повернулися з російського полону внаслідок чергового обміну. Про це повідомив президент України Володимир Зеленський у соціальних мережах 13 вересня 2024 року.

Серед звільнених – військовослужбовці Збройних Сил України, Національної гвардії, Національної поліції, Державної прикордонної служби, а також цивільні особи. Зокрема, вдалося звільнити Ленію Умерову, яку росіяни захопили у заручники, коли вона приїхала доглядати хворого батька. Також серед звільнених – частина захисників "Азовсталі" та Герой України, військовий медик Віктор Івчук.

Обмін полоненими 13 вересня
Обмін полоненими 13 вересня

Глава Офісу Президента Андрій Єрмак надав більш детальну інформацію про звільнених: 15 воїнів Національної гвардії, 13 військовослужбовців ВМС, 4 прикордонники, 6 військових ЗСУ, 2 бійці територіальної оборони, 7 цивільних та 2 представники Національної поліції. Серед них 23 особи рядового та сержантського складу та 19 офіцерів.

Керівник патронатної служби "Азову" Олена Толкачова зазначила, що серед звільнених - 15 військовослужбовців бригади "Азов", переважно жінки.

Обмін полоненими 13 вересня
Обмін полоненими 13 вересня

Читайте також:

Навіть за кордоном українці не сховаються: податок трісне по кишені кожного.

У НАТО зробили заяву: що буде з Україною, якщо президентом США стане Трамп і чи залишать нас без військової підтримки.