Вже понад місяць ЗСУ тримають під контролем частину Курської області. Більше того, Володимир Зеленський не повідомив західних партнерів про те, що готується ця операція.

Нині ж росіяни пішли у контрнаступ там і Президент України розповів про успіхи наших військ та цього плану загалом. Про це він заявив під час спілкування з Фарідом Закарією на Ялтинській європейській стратегії.

Розбомблена колона Росії в Курській області, кадр з відео
Розбомблена колона Росії в Курській області, кадр з відео

За словами Зеленського, росіяни планують задіяти у цьому напрямі близько 60-70 тисяч військових, хоча зараз там перебуває близько 40 тисяч.

"Вони хотіли швидких проривів... Вони це роблять, успіхів серйозних ми поки що не бачимо. Наші військові героїчно тримаються і роблять все, що потрібно для інших наших кроків, військово-політичних" , - зазначив президент.

Володимир Зеленський, фото: youtube.com
Володимир Зеленський, фото: youtube.com

Зеленський також наголосив, що наслідком операції у Курській області стало зменшення кількості обстрілів на Донбасі. Зокрема, на Покровському напрямку співвідношення застосування снарядів змінилося з 1 до 12 до початку Курської операції до 1 до 2,5 сьогодні.

Президент наголосив, що ситуація на Покровському напрямку поступово вирівнюється, але Україні все ще потрібно більше зброї, ніж росіянам.

ЗСУ: скрін з відео
ЗСУ: скрін з відео

Читайте також:

Розгнівав небеса: патріарху Кирилу стало погано після слів про те, що Росія не нападала на Україну

Володимир Зеленський розповів, коли буде покладено край війні: "Ми повинні зробити це".