Незважаючи на заяви Росії про те, що наступ ЗСУ в Курській області заморозити будь-які розмови про обмін військовополоненими, за останні два дні пройшов уже другий.

Більше того, 14 вересня Україна повернула додому ще більше боців Азова та навіть двох із "Кракена".

Військові Азова, кадр з відео
Військові Азова, кадр з відео

Президент України Володимир Зеленський оголосив радісну новину про повернення ще 103 українських воїнів із російського полону. Серед звільнених – представники різних родів військ та регіонів країни.

"Наші – вдома" , - написав Зеленський.

Він зазначив, що на рідну землю повернулися 82 рядові та сержанти, а також 21 офіцер. Ці хоробрі захисники захищали різні куточки України: від столичної Київщини до прифронтових територій Донбасу. Серед них – герої Маріуполя та легендарної "Азовсталі", воїни із Луганщини, Запоріжжя та Харківщини.

Звільнені бійці репрезентують різні силові структури: Збройні Сили України, Національну гвардію, Державну прикордонну службу та Національну поліцію. Кожен із них відіграв важливу роль у захисті територіальної цілісності та незалежності України.

Зазначимо, що керівниця патронатної служби полку "Азов" уточнила, що зі 103 звільнених захисників 23 особи – "азовці", які провели у російському полоні понад два роки.

У Координаційному штабі уточнили, що серед звільнених – 38 нацгвардійців. Воїнам ЗСУ вдалося повернути 28: серед них 2 – із спецпідрозділу "Кракен", 2 – із Міжнародного легіону, 3 – із Сил спеціальних операцій, один – із Сил територіальної оборони.

Додому також їдуть 8 прикордонників, 4 поліцейські, 21 військовий моряк, 3 представники Державної спеціальної служби транспорту, один – Державної служби України з надзвичайних ситуацій.

Також наголошується, що всі звільнені захисники у рамках сьогоднішнього обміну – чоловіки.

Читайте також:

Що почнеться після того, як Росія отримає іранські балістичні ракети: Зеленського попередили .

Україна повернула з полону 49 громадян: у тому числі і бійці "Азова".