В Україну прийшла осінь, а отже, незабаром розпочнеться опалювальний сезон. Перед кожною зимою деякі українці отримують допомогу.

2024 року громадяни нашої країни можуть отримати виплату у розмірі 21 тисячі гривень для забезпечення себе теплим паливом.

Дрова для обігріву будинку, фото: youtube.com
Дрова для обігріву будинку, фото: youtube.com

Вразливі категорії населення на прифронтових територіях можуть отримати разову грошову допомогу на придбання твердого побутового палива. Як повідомляють у Мінреінтеграції, йдеться про виплату у розмірі 21 тисячі гривень на одне домогосподарство на опалювальний сезон.

Першочергово відповідну допомогу отримають люди, які проживають у межах 10-кілометрової зони від державного кордону з рф або лінії зіткнення. Як пишуть у Мінреінтеграції, йдеться про громади Сумської, Харківської, Херсонської, Луганської, Донецької, Дніпропетровської, Запорізької, Миколаївської та Чернігівської областей.

Для отримання допомоги громадяни мали до 16 вересня подати відповідні заяви до місцевих органів влади. Проте з метою забезпечення належного охоплення населення допомогою заяви прийматимуться до 25 вересня 2024 року.

Детально ознайомитись можна тут.

Опалення взимку, фото: youtube.com
Опалення взимку, фото: youtube.com

Читайте також:

Податок на свої ж квартири та будинки: доведеться додатково платити за житло крім комуналки.

Українцям роздадуть зарядні станції за оплату комуналки – компенсація від YASNО за дикі тарифи.