Сьогодні, 22 вересня, особливий день, який буває двічі на рік, коли день дорівнює ночі. Це називається рівнодення і зараз - осіннє.

Звичайно, як і в будь-який інший особливий день, сьогодні є свої заборони та обов'язкові дії. До речі, у слов'ян це був день завершення збирання врожаю, а кельти - свято Мабон. То що треба, а що заборонено робити 22 вересня.

Осінь, фото з вільних джерел
Осінь, фото з вільних джерел

З наукової точки зору осіннє рівнодення відбувається, коли Сонце перетинає небесний екватор і переміщається з північної півкулі в південну. Ця подія знаменує собою зміну сезонів і впливає на клімат та природу у різних регіонах планети.

Що потрібно робити у день осіннього рівнодення

У день осіннього рівнодення рекомендується завершити всі справи, не відкладаючи їх у потім. Це час, коли ліньки та зволікання можуть негативно позначитися на майбутньому. Важливо бути щедрими та відкритими, виявляючи гостинність та надаючи допомогу нужденним – слабким, хворим та малозабезпеченим. Вважається, що якщо на святковому столі буде мало їжі, то весь рік пройде у злиднях і нестатках.

Новорічне гуляння, фото: youtube.com
Новорічне гуляння, фото: youtube.com

22 вересня - ідеальний день для загального прибирання будинку. Позбавляючись накопиченого негативу, наведення порядку допомагає очистити простір і звільнити місце для нової енергії. За повір'ями, не можна лягати спати, залишивши брудні підлоги або посуд, інакше в будинку можуть з'явитися погані думки та погана атмосфера.

Особливо сприятливі погані сни в ніч на осіннє рівнодення — вони вважаються ознакою очищення організму та позбавлення темних і злих думок.

Щоб привабити удачу, важливо почастувати знайомих яблуками, а побачивши вогонь загадати бажання — в цей день вогонь має сильну енергетику.

Також у цей день корисно принести в будинок гілочку горобини, щоб відігнати неприємності та біди. Домогосподарки можуть спекти пиріжки: з капустою для достатку в будинку, з ягодами для успіху в особистому житті.

Пиріжки
Пиріжки

Горобина, яка дозріває до цього часу, вважається захисником від хвороб та зла. З'ївши 22 вересня одну ягоду, можна уникнути проблем зі здоров'ям узимку. Гілочки горобини часто розкладали на підвіконнях для захисту від нечистої сили.

Що не можна робити у день осіннього рівнодення

  • Не можна бажати нікому зла — цей день вважається часом балансу і негативні думки можуть повернутися до вас.
  • Заборонено лаятися та створювати конфліктні ситуації, оскільки сварки цього дня можуть надовго порушити гармонію у стосунках.
  • Не слід відмовляти у допомозі нужденним — вияв милосердя цього дня приваблює удачу та благополуччя.
  • Не рекомендується давати або брати гроші у борг, оскільки це може призвести до фінансових проблем у майбутньому.

Читайте також:

Урожаю вистачить і на компоти , і на вино: названо найкращий час для висаджування винограду восени .

Почнуться серйозні запалення: чому в жодному разі не можна цілувати свійських тварин .