Щоб допомогти цибулі пережити зимові холоди, важливо обрати морозостійкі сорти.
Підпишись на Hyser.com.ua в Google News! Тільки найяскравіші новини!
ПідписатисяТак, агрономи назвали кілька відмінних варіантів, відомих своєю стійкістю до хвороб.
Штутгарт Різен:
Німецький сорт, який може похвалитися високою урожайністю та низьким рівнем догляду. Великі цибулини мають сильний аромат і багаті на вітамін С, що робить їх дуже стійкими до хвороб.
Шекспір:
Відомий англійський сорт, що цінується за свою морозостійкість та високу урожайність. Цибулини ідеальної форми важать 100-120 г і мають прекрасний смак.
Августа:
Цей голландський сорт відомий своєю стійкістю як до морозів, і до стрілкування. Він дає плоскі круглі цибулини вагою 100-120 г із пікантним смаком.
Булат:
Український сорт із середньою гостротою. Цибулини вагою 80-100 г генетично стійкі до хвороб, що робить їх надійним вибором для вирощування.
Балстар F1:
Надранній сорт, який добре почувається в мороз і швидко росте. Його цибулини мають м'який, але злегка гострий смак.
Радар:
Відомий своїм імунітетом до хвороб, цей сорт виробляє великі круглі цибулини, які можуть важити до 300 г. Цибулини соковиті з помірною гостротою.
Сеншуй Єллоу:
Японський сорт, який виділяється своєю стійкістю до шкідників та хвороб. Великі соковиті цибулини можуть важити до 250 г.
Так, посадка цих сортів перед зимою гарантує рясний урожай та чудові смаки навесні.
Читайте також:
Коли садити часник у жовтні для казкового врожаю: ідеальні дні за місячним календарем
Бур'яни на городі більше не з'являться – секрет осінньої обробки для майбутнього врожаю царів
Фінальний штрих: обов'язково зробіть це з малиною восени – потім урожай ягід вас вразить