На 2025 рік у бюджеті України закладено курс долара у розмірі 45 гривень за "зелений". Але до Нового року ще більше 2,5 місяців, тому хочеться знати, що на нас чекає в цей час.

Особливо якщо врахувати, що це період великих витрат для багатьох. Не тільки починається опалювальний сезон, але й наближаються свята, де потрібно купувати подарунки та накривати столи. Банкір дав прогноз щодо того, яким буде курс у середині жовтня 2024 року.

Курс долара, фото: youtube.com
Курс долара, фото: youtube.com

Начальник департаменту казначейства "Глобус Банку" Тарас Лісовий у коментарі виданню Уніан розповів, що курс буде досить стабільним.

"У тижневому вимірі курсовий коридор залишатиметься "на місці": на міжбанку 41,1-41,7 грн/дол. та 45-47 грн/євро, а на готівковому ринку 41,2-41,9 грн/дол. 45 -47,5 грн/євро. Тобто ситуація минулих 2 тижнів повториться: курсові зміни, всупереч новій "закрутці" інфляції будуть досить поблажливими, м'якими та загрожуючими для загального балансу між попитом та пропозицією" , - сказав експерт.

Нацбанк уважно відстежуватиме настрої покупців, за необхідності оперативно реагуючи на зростання попиту. Проте банкір припустив, що обсяг валютних інтервенцій не зазнає суттєвих змін: протягом кількох тижнів вони становлять 150-180 мільйонів доларів на день, що є цілком прийнятним.

Курс долара, фото: youtube.com
Курс долара, фото: youtube.com

Читайте також:

Українців штрафують за шибки: кого "покарають" насамперед.

Відключення світла повернуться до будинків українців: у YASNO попередили, до чого готуватися.