Своя ділянка має безліч плюсів, але не можна сперечатися з тим, що там іноді є проблеми.

Наприклад, поява мурах. Звичайно, мало приємного в тому, коли ви виходите на кухню і вони сидять на ганчірках чи тарілках. А от якщо вони дістануться грядок... Так. хоч це й санітари лісу, але в городі вони можуть наробити лиха. Зокрема, вони можуть почати розводити попелицю, а от попелиця точно зіпсує вам крові. Як же позбутися мурах на ділянці?

Попелиця на рослинах, фото: youtube.com
Попелиця на рослинах, фото: youtube.com

Борна кислота

Це справжнісінька отрута для мурах, тому борну кислоту можна сміливо використовувати. Шкоди ґрунту засіб точно не завдасть. Однак потрібно змішати отруту з чимось смачним, щоб мурахи не змогли встояти. Відмінним варіантом стануть жовтки відвареного яйця. Візьміть десять грамів засобу та з'єднайте з подрібненими жовтками. Після цього потрібно буде сформувати невеликі кульки і відправити в місця, де ви найчастіше спостерігаєте мурах.

Якщо ви помітили мурашник

Багато хто жахається побачивши мурашника поряд з дачною ділянкою: це означає, що боротьба з комахами ускладнилася в кілька разів.

Однак варто знати про секретний спосіб, який допоможе впоратися з великою кількістю мурах без особливих зусиль. Потрібно просто взяти звичайну гас і провести обробку мурашника. Найближчим часом від комах не залишиться сліду.

Нашестя мурах у ЄС
Нашестя мурах у ЄС

Читайте також:

Оновлення малинника: як це зробити без пересадки кущів, починайте вже восени.

Чим не можна підгодовувати озимий часник, щоб не загробити весь урожай та свою працю.

Пиво допоможе позбутися слимаків на городі: ще 2 засоби від досвідчених городників.