Прихід осені і навіть похолодання ще не означає, що потрібно припинити процедури догляду на городі, а особливо - боротьбу зі шкідниками.

Звичайно, з настанням холодів вони менш активні, але все ж таки, можуть атакувати ваші рослини. Чим можна полити грядки для боротьби з ними.

Город, фото: РБК-Україна
Город, фото: РБК-Україна

Окріп для теплиці

Якщо ви хочете обробити ґрунт у теплицях, то можна спробувати один із найдостойніших і найпростіших варіантів. Потрібно підготувати достатню кількість окропу. Після гарячої води поливаємо землю. За допомогою плівки вкриваємо ґрунт на 24 години. Потім потрібно буде ще раз зробити цю процедуру.

Сольовий розчин

Даний метод теж належить до простих та ефективних. Потрібно взяти 200 г солі з розрахунку на одне відро води. Після цього проводимо полив ділянки.

Зола

Не всі знають про те, що навіть звичайна зола може бути використана як один із засобів проти шкідників. Її можна використовувати у чистому вигляді: просто розподіліть її по ґрунту.

Застосування золи на городі, фото: youtube.com
Застосування золи на городі, фото: youtube.com

Мідний купорос

Багато хто вважає цей засіб одним з найбільш надійних. На відро з водою беруть одну велику ложку препарату та проводять обробіток ґрунту. Більшість шкідників такої обробки не переживе.

Читайте також:

Як виростити і розмножити орхідею вдома – прості та ефективні способи навіть для новачків.

Нашестя мурах: як швидко позбутися комах на ділянці і що робити, якщо вони організували мурашник.