Листовий салат, що продається в горщиках, зазвичай можна знайти в овочевому відділі більшості магазинів. Ці рослини, збережені з неушкодженою кореневою системою, довше залишаються свіжими та їх легше зберігати.

Цікаво, що після зрізання листя ви можете дати салату друге життя, пересадивши його, щоб насолодитися ще однією порцією свіжої зелені.

Салат можна пересаджувати будь-якої пори року, незалежно від сезону. Почніть з обрізки листя, залишивши близько 1-2 см стебла над поверхнею ґрунту. Обережно вийміть салат із горщика. Якщо тонкий горщик, ви можете використовувати ножиці або ніж, щоб розрізати його, не пошкоджуючи коріння.

Потім помістіть коріння в миску з водою кімнатної температури, яку дали відстоятися. Коли нове листя досягне висоти 4-5 см, пересадіть салат у горщик, наповнений покупним універсальним грунтом.

Поливайте його кожні два дні, щоб ґрунт залишався постійно вологим, і регулярно обприскуйте листя, щоб підтримувати вологість. Немає необхідності додавати добрива – зелень може добре рости і без них, даючи вам свіжий урожай із мінімальним доглядом.

Так, доклавши трохи зусиль, ви зможете насолоджуватися свіжим, вирощеним вдома салатом кілька разів з однієї рослини.

Читайте також:

Як позбутися мишей у будинку, городі та будь-якій ділянці: дідівські хитрощі для життя без шкідників

Чим не можна підгодовувати озимий часник, щоб не загробити весь урожай та свою працю

Щоб не втратити весь урожай наступного сезону: встигніть зробити це на ділянці восени