Агрономи рекомендують кілька простих рекомендацій щодо успішного вирощування озимої цибулі. Оптимальний період посадки - з жовтня по листопад, і дотримання цих порад допоможе вам отримати рясний урожай.

По-перше, виберіть правильний сорт цибулі. Як і у випадку з весняними сортами, важливо враховувати смакові характеристики, вибираючи гострі, гіркі, напівсолодкі або солодкі сорти залежно від ваших уподобань.

Перед посадкою ретельно огляньте кожну цибулину. Вони не повинні мати гнилі, вологи, плісняви ​​або плям, а шкірка повинна бути гладкою та щільно прилеглою. Уникайте цибулин з білим корінням або зеленими пагонами, оскільки вони непридатні для посадки.

Замість покладатися виключно на календар, зверніть увагу на температуру зовнішнього повітря.

Цибуля
Цибуля

Посадку слід розпочинати, коли температура стабільно тримається близько 5 градусів за Цельсієм протягом кількох днів.

Виберіть сонячне місце, захищене від вітру, для посадки озимої цибулі. Дуже важливо заздалегідь внести органічні чи мінеральні добрива.

Підготуйте борозни глибиною близько 5 сантиметрів, розташувавши цибулини з відривом 10-15 сантиметрів друг від друга. Після посадки засипте ділянку сухим листям як мульчу. Після посадки поливати грядку не потрібно.

Читайте також:

Урожай часнику буде таким багатим, що доведеться відкривати бізнес: секрет вирощування озимого

Чим засіяти город восени, щоб ґрунт "воскрес": відновить усі корисні ресурси

Як позбутися мишей у будинку, городі та будь-якій ділянці: дідівські хитрощі для життя без шкідників