Для українців є такі продукти, як базові. Це те, що є на кухні практично у кожного.

І запаси цих продуктів потрібно постійно поповнювати. Тому дуже важливо знати їхню вартість. Тим більше, що в українських супермаркетах ціни значно підвищилися. Про це стало відомо завдяки інформації порталу Мінфін.

Супермаркет, каси, фото: hyser.com.ua
Супермаркет, каси, фото: hyser.com.ua

Соняшникова олія демонструє найбільш помітне зростання. Зокрема, рафінована олія "Олейна" (850 мл) зараз продається в середньому по 65,95 грн.

При цьому розкид цін у різних мережах суттєвий: від 59,80 грн до Aшан до 69,89 грн у Нoвус. Олія "Щедрий Дар" тієї ж фасування пропонується дешевшою - в середньому по 63,93 грн. Порівняно з вересневими показниками (60,62 грн) зростання становило близько 8%.

Хлібобулочні вироби також зазнали цінових змін. Стандартний пшеничний хліб у нарізці (650 г) зараз коштує в середньому 35,35 грн., а "Цар Хліб" (600 г) – 36,69 грн. Для порівняння, у вересні ціни були на рівні 34,60 грн та 33,81 грн відповідно.

Подорожчання хліба, фото: youtube.com
Подорожчання хліба, фото: youtube.com

Ціни на домашнє сало встановилися на рівні 234 грн. за кілограм. Однак, зверніть увагу, що різниця між магазинами досягає майже 90 грн: від 189 грн у MegaMarket до 279 грн у Ноус. Солоне сало продається загалом по 242,84 грн за кілограм.

Читайте також:

Поки що ціни зростають на все: українцям роздадуть продукти безкоштовно – гуманітарна допомога у листопаді.

Другого шансу може й не бути: українцям варто запасатись продуктами – ціни відлетять у космос.