Львів готує запустити пілотний проект, який дозволить мешканцям користуватися послугами таксі Bolt та Uklon у години комендантської години. Ініціативу було оголошено на брифінгу в понеділок, 28 жовтня, як повідомляє «zaxid.net».

За словами Тараса Греня, начальника штабу Львівської обласної військової адміністрації, для поїздок у нічний час знадобиться перепустка, видана комендатурою.

Усі водії, що працюють у години комендантської години, повинні мати як діючу перепустку, так і оновлені документи військового обліку. Однак пасажирам перепустка не знадобиться, оскільки послуга насамперед обслуговуватиме осіб, які прямують на залізничний вокзал або з нього, а також з невідкладних питань.

Грень зазначив, що з моменту введення комендантської години не виникло жодних серйозних конфліктів із жителями, які пересуваються з необхідних причин, таких як прибуття чи відправлення поїздів.

Таксист
Таксист

Після того, як усі процедури будуть завершені із комендатурою, проект почне працювати до кінця тижня.

У години комендантської години, з півночі до 5-ї ранку, до Львова прибуває близько 20–30 поїздів, що становить значну кількість мандрівників, яким може знадобитися транспорт уночі.

Перший заступник мера Андрій Москаленко підкреслив, що мета полягає в тому, щоб зробити ці нічні поїздки безпечними та доступними. Послуга, доступна через програми Bolt та Uklon, спрямована на те, щоб зробити нічні поїздки прозорими та відповідними всім правилам.

Читайте також:

Тепер керувати авто зможе далеко не кожен: встановили обмеження

Вікна авто більше потіти не будуть: революційний лайфхак, як позбутися конденсату

Мобілізація авто: хто залишиться без коліс восени