Незабаром в Україну прийдуть холоди, а отже треба потурбуватися про безпеку ваших рослин на ділянці.

З городом ви напевно вже розібралися, а що робити з квітами, які прикрашають вашу ділянку? Їх, звісно ж. теж потрібно ретельно підготувати до естромальних морозів, щоб уже навесні висоти очі раділи їхньому пишному цвітінню.

Троянди
Троянди

Добриво

Під час підготовки до зими рекомендується відмовитися від внесення добрив, натомість подбавши про мульчу. Як укриття можна використовувати практично будь-який органічний матеріал: листя, кору, солому і т.д.

Обрізка

Завдяки обрізці вдається домогтися формування красивої крони і позбутися старих, хворих та пошкоджених гілок. В результаті всередину куща проникатиме більше світла та повітря. Оптимальний час проведення обрізки – кінець жовтня чи початок листопада.

Полив

Полив рожевих кущів можна проводити до настання перших заморозків.

Сухе листя

Перед тим, як троянди підуть на спокій, ви повинні прибрати з чагарника все сухе листя – інакше створюються сприятливі умови для гнилі та плісняви. Зверніть увагу: листя з ознаками пошкоджень не можна додавати в мульчу: їх краще ліквідувати в інший спосіб.

Укриття

Для того, щоб захистити троянди від сильних вітрів, хуртовин і морозів, багато квітників накривають кущі рогожів, після чого закріплюють і обтяжують захисний шар.

Читайте також:

Правильне удобрення смородини у листопаді: ягід буде так багато, що доведеться ділитися із сусідами.

Все ще є чим зайнятися; місячний календар городника на 28 жовтня - 3 листопада.