Не кожен українець знає, що ножиці зазвичай служать понад сім років, але їх треба заточувати кожні 2–3 місяці.
Підпишись на Hyser.com.ua в Google News! Тільки найяскравіші новини!
ПідписатисяУ той час як заточування ножів проста за допомогою різних доступних інструментів, ножиці трохи складніше, часто вимагаючи професійного заточування, яке може бути дорогим.
Якщо ви втомилися витрачати гроші на послуги по заточуванню, ось простий та економічний спосіб зробити ваші ножиці гострими як нові, використовуючи лише швейну голку та 30 секунд вашого часу.
Цей метод найкраще працює, коли леза ножиць прямі, без сколів та вигинів.
Перед заточуванням огляньте леза. Якщо на них є бруд, пил або липкі залишки, очистіть їх ватним диском, змоченим у спирті, розчиннику або рідині для зняття лаку. Уникайте використання води. Також перевірте гвинт; якщо він ослаблений, трохи затягніть його, щоб забезпечити плавну роботу.
Етапи заточування:
Тримайте ножиці зачиненими в одній руці.
В іншу руку візьміть швейну голку і обережно проведіть нею по краю закритих лез, рухаючись так, ніби ви відкриваєте ножиці.
Повторіть цю дію 8-10 разів.
Будьте обережні та уникайте різких рухів, щоб не пошкодити леза.
Так, всього за кілька проходів ваші ножиці стануть досить гострими, щоб легко розрізати навіть товстий картон. Ви будете здивовані покращенням, а найкраще те, що ви можете робити це в комфорті свого будинку, не витрачаючи жодної копійки.
Читайте також:
Чому "потіють" вікна і як позбутися конденсату: лайфхак на мільйон
Як пережити зиму без світла та тепла: чим запастися на випадок блекауту
Як позбутися стресу та постійної втоми: обов'язково заведіть вдома цей вазон