В Україні є багато водіїв, які не поспішають переходити на громадський транспорт, незважаючи на ціни на бензин.

Проте, не всі водії знають, що можуть заробити великий штраф у розмірі 40 тисяч гривень, навіть якщо були тверезі під час водіння. Хто ж у зоні ризику?

Штраф за ксенонові фари. Фото: YouTube
Штраф за ксенонові фари. Фото: YouTube

Як повідомляє "Твоя МАШИНА", при цьому багато хто забуває, що не тільки отримають серйозний штраф, але можуть залишитися без прав.

Особливо актуальною є ситуація для водіїв, які вже були позбавлені прав керування транспортним засобом. Згідно з чинним законодавством, якщо такого водія знову зловлять за кермом, він може отримати штраф у розмірі 20 400 гривень. За повторного порушення сума стягнення зростає до 40800 гривень, а строк позбавлення прав може бути продовжено до семи років.

Ситуація ускладнюється тим, що багато українських водіїв все ще не усвідомлюють серйозності таких порушень. Ще нещодавно подібне правопорушення каралося щодо невеликим штрафом у 510 гривень, що сформувало у багатьох легковажне ставлення до цієї проблеми. Тепер, коли суми штрафів зросли в десятки разів, непоінформованість про нові правила може призвести до катастрофічних фінансових наслідків для порушників.

Салон автомобіля: скрін з відео
Салон автомобіля: скрін з відео

В Україні переглянули тарифи на комуналку: на що доведеться витратити найбільше

Комуналка у 5 разів дорожча: платежі можуть повністю "висушити" гаманці українців