Взимку не рідкість, коли на вулиці тепла погода, а опалення в будинку залишається надто спекотним, що призводить до завищених рахунків за комунальні послуги.

Олег Попенко, голова Спілки споживачів комунальних послуг, торкнувся цієї проблеми у своєму Telegram-каналі, запропонувавши ідеї про те, що можна зробити в таких ситуаціях.

За словами Попенка, багато українців у результаті переплачують за опалення, оскільки температура теплоносія в їх системах опалення надто висока, навіть коли на вулиці немає суттєвих заморозків. На жаль, у споживачів обмежені можливості вирішення цієї проблеми.

Отопление. Скриншот с видео на Youtube
Отопление. Скриншот с видео на Youtube
Отопление. Скриншот с видео на Youtube

«Багатоквартирний будинок – це спільна спільна власність власників квартир, і всі втрати в будинку – це ваші проблеми. Якщо у вас занадто гарячі батареї, то знову ви не можете скаржитися на них ТКЕ, або ще кудись, тому що вони не відповідають за температуру теплоносія та його регулювання у багатоквартирному будинку», - сказав він.

Щоб вирішити проблему перегріву та високих рахунків, Попенко радить мешканцям взяти ситуацію до своїх рук. Наприклад, ви можете вручну регулювати потік тепла до будівлі за допомогою заслінки.

Комуналка
Комуналка

Інший варіант - встановити систему індивідуальної теплової точки (ITP) з погодним контролем, яка автоматично регулює опалення залежно від температури зовнішнього повітря, допомагаючи керувати комфортом і витратами.

Читайте також:

Нові жорсткі покарання за борги за комуналку: всіх українців із "хвостами" поставили перед фактом

За борги з комуналки будуть проблеми з квартирою: народу готують новий рівень покарань

Комуналка стане дорожчою з 1 вересня: за що доведеться платити більше