Заморозка малини - чудовий спосіб зберегти її на зиму, залишивши при цьому її свіжість та смак.

Правила заморожування малини:

Не мийте ягоди, оскільки вона ніжна, миття може зробити її м'якою. Крім того, низькі температури вб'ють усі бактерії.

Використовуйте лише цілі свіжі ягоди: викиньте перезрілу або пошкоджену малину. Вибирайте лише тверді та незіпсовані.

Використовуйте невеликі контейнери чи пакети: краще заморожувати ягоди невеликими партіями. Покладіть малину в пакет, видавіть з нього якнайбільше повітря, зав'яжіть і помістіть у морозильну камеру.

Малина. Фото: YouTube
Малина. Фото: YouTube

Заморожування з цукром або медом:

Розімніть малину з цукром і дочекайтеся, поки він розчиниться, перш ніж заморожувати.

Змішайте одну частину меду з п'ятьма частинами малини перед заморожуванням для отримання натуральної солодкості.

Так, дотримання цих порад допоможе вам насолоджуватися смаком літніх ягід усю зиму.

Читайте також:

Які продукти в жодному разі не можна зберігати разом у холодильнику, каморі, підвалі та будь-якому місці

Як збирати і зберігати цибулю, щоб вона не втратила поживні речовини: пролежить всю зиму і буде соковитим

Як зберігати картоплю, щоб вона не проростала і пролежала до наступного літа