12 вересня українці у багатьох областях зіткнулися з поверненням графіків відключень світла і хоча 12 вересня ми пройшли без них, але наближаються вихідні.

Звичайно, у суботу та неділю може зрости споживання електроенергії через те, що все не в офісах, а вдома. Тож чи чекати українцям відключень світла на вихідних?

Відключення світла
Відключення світла

Національна енергетична компанія "Укренерго" повідомила, що 14 вересня в Україні не очікуються заходів щодо обмеження електропостачання. Про це йдеться у повідомленні компанії від 13 вересня.

ДПЕК, найбільший приватний енергетичний холдинг України, підтвердив цю інформацію, зазначивши, що "14 вересня обмеження світла не заплановані".

Незважаючи на позитивні прогнози, Укренерго закликає споживачів до економного використання електроенергії. Зокрема, рекомендується користуватися потужними електроприладами у години найвищої сонячної активності – з 10:00 до 16:00.

Компанія нагадує, що українська енергосистема все ще відновлюється після дев'яти масованих атак із боку Росії. У системі зберігається дефіцит потужності, а на енергооб'єктах продовжуються аварійні та планові ремонти.

Електроенергія
Електроенергія

Читайте також:

Apple буде блокувати ваш iPhone , якщо він був у ремонті: доведеться переходити на Android .

Тариф на комуналку "зріжеться" вдвічі : платіжки за електроенергію стануть не страшними.