Після будь-якого збору врожаю ґрунт під культурами дуже виснажений і осінньо-зимовий період - найкращий час для його відновлення.

Звичайно ж, відновлюється ґрунт не лише "відпочинком", а й підгодівлями, тому не пропустіть ці заходи у вересні, а ще краще – вирушайте прямо зараз. і вже в наступному сезоні ваш грунт точно віддячить вам за турботу.

Зараз необхідно заповнити нестачу поживних речовин у ґрунті, щоб наступного року вирощена на підвіконні розсада взялася та принесла багатий урожай. Існує два методи підживлення, які оцінять шанувальники екологічно чистого землеробства.

Підживлення золою

Огородники використовують золу як джерело калію та фосфору. Без цих елементів погано розвивається коренева система, рослини ростуть менш стійкими до холодів. Зола збагачує ґрунт корисними елементами та нормалізує показник кислотності, але потрібно дотримуватися обов'язково норми.

Застосування золи на городі, фото: youtube.com
Застосування золи на городі, фото: youtube.com

Гумінові добрива

Це найкращий спосіб, що дозволяє поліпшити як склад ґрунту, так і його структуру. Гумінові добавки вносять у вересні, що позитивно позначається на мікрофлорі ґрунту. Недолік цього методу лише один. Вносити добрива потрібно регулярно. Але при виборі добрива необхідно враховувати стан ґрунту, а також не забувати про поливання.

Читайте також:

Ви проклинатимете все на світі: чому в жодному разі не можна спалювати листя волоського горіха .

Окріп назавжди позбавить вас від слимаків: непопулярний спосіб став найефективнішим, як правильно робити.