Після початку повномашстабної війни багато українців виїхали з рідної країни і більша частина з них осіла у Польщі.

Звісно, ​​країна-сусідка максимально намагалася допомогти біженцям, зокрема й грошима, а зараз стало відомо, що українці в країнах ЄС можуть залишитися без своїх виплат через поляків.

Польща
Польща

Міністр закордонних справ Польщі дав велике інтерв'ю французькому виданню Le Monde. У розмові з журналістами Радослав Сікорський обговорив підтримку України у її боротьбі проти російських окупантів. Глава дипломатичного відомства назвав "прикрим" той факт, що американський конгрес зволікав із рішенням щодо допомоги Києву.

Проблемою Сікорський вважає і затримку із ухваленням нового закону про мобілізацію в Україні. Але міністр упевнений, що західні країни знижують український мобілізаційний потенціал, виплачуючи грошову допомогу українським біженцям. І нагадав, що Польща вже скасувала більшу частину виплат українцям.

Радослав Сікорський: скрін з відео
Радослав Сікорський: скрін з відео

Глава польського МЗС додав, що біженці з України, які перебувають під захистом ЄС, отримують у Польщі щомісяця по 200 євро на кожну дитину. Але в інших країнах Західної Європи діють різні види соціальної допомоги. І Сікорський упевнений, що якщо їх скасувати, українці почнуть повертатися додому.

"Це є фінансовим стримуючим стимулом для молодих чоловіків та жінок, які можуть повернутися додому, щоб захищати свою країну. Ми не повинні субсидувати непокору" , - заявив міністр закордонних справ Польщі.

Читайте також:

Залишать без житла та виплат: українських біженців за кордоном уже попередили про проблеми.

Українські біженці за кордоном будь-якої миті можуть залишитися на вулиці: відзначилася ще одна європейська країна.