Морква - найчастіший мешканець городів багатьох українців, але ще частими мешканцями є шкідники, які намагаються знищити ваш урожай.
Підпишись на Hyser.com.ua в Google News! Тільки найяскравіші новини!
ПідписатисяЗвичайно, є повно синтетичних засобів, які допоможуть їх позбутися, але городники все ж таки віддають перевагу щось натуральне. Що ж урятує вашу моркву? Відповідь вас здивує, адже цей відхід ви завжди викидаєте, не замислюючись, яке золото опинилося на смітнику.
Це золото - часникове лушпиння. Цей природний матеріал може похвалитися потужними антибактеріальними та фунгіцидними властивостями. Тому, якщо ви не позбавлятиметеся від лушпиння, а збиратимете і зберігатимете її для подальшого використання, ви зможете без додаткових витрат створити ефективний засіб, що захищає рослини.
Як приготувати часниковий настій
Наповніть відро часниковою лушпинням і залийте її водою, щоб рідина повністю покривала вміст. Як правило, на 1 частину лушпиння використовують 10 частин води.
Залиште ємність у темряві за кімнатної температури на тиждень. Через близько 7 днів ви побачите ознаки, що сигналізують про бродіння: це бульбашки на поверхні та інтенсивний запах.
На цьому етапі настій потрібно перемішати і залишити його відстоюватись доти, поки не припиниться утворення бульбашок. Цей період може тривати від кількох годин на добу.
Ось, власне, і все – розчин із часникового лушпиння готовий для того, щоб захистити ваші грядки від морквяної молі, грибкових захворювань та інших неприємностей.
Читайте також:
Догляд за полуницею у вересні: правила поливу, обробки та підживлення.
Обов'язково посадіть ці квіти восени: ваша дача та ділянка заграють новими фарбами.
Спекотна осінь залишить вас без урожаю: як організувати вологозарядний полив для городу.