Щоб отримати урожай на 4 тижні раніше, засійте свій город у жовтні чи листопаді.
Підпишись на Hyser.com.ua в Google News! Тільки найяскравіші новини!
ПідписатисяПереконайтеся, що ви саджаєте після настання холодів, щоб насіння не проросло передчасно. Ідеальний період - кінець жовтня-листопад. Використовуйте приблизно на 20% більше насіння, ніж зазвичай, і оберіть сонячне місце, де не буде накопичуватися тала вода.
Відмінні культури для посіву у листопаді:
Кріп: сійте щедро, коли температура опуститься нижче +3 C.
Петрушка: розсада цієї зелені переносить заморозки до -9 °C і добре росте після холодної стратифікації.
Коріандр: сійте, коли поверхня ґрунту замерзне, щоб вона не проросла раніше часу.
Салат: садіть при температурі не вище +2 °C, щоб забезпечити ранній весняний урожай.
Рукола: сійте насіння при температурі 0 °C, розміщуючи його глибше і ближче одне до одного, ніж навесні.
Гірчиця: вирощуйте цю культуру тільки після того, як настануть стійкі заморозки, щоб уникнути раннього проростання.
Щавель: садіть насіння на глибину 1 см за холодної погоди, щоб забезпечити належне проростання.
Селера: сійте як листові, так і кореневі сорти, закладаючи насіння на глибину до 2 см. Густий посів забезпечує кращі результати.
Фенхель: садіть пізно восени на глибину 2 см, щоб захистити їх від заморозків.
Шпинат: дочекайтеся перших легких заморозків, перш ніж сіяти його, щоб запобігти передчасному зростанню.
Пастернак: садіть на глибину 2 см з інтервалом 5 см між рослинами та 30-35 см між рядами.
Так, саме так ви налаштуєтеся на рясний та ранній урожай навесні, використовуючи переваги холодного сезону для отримання оптимальних результатів.
Читайте також:
Озима цибуля виросте соковитою та солодкою, як яблука - секрети царського урожаю
Урожай часнику буде таким багатим, що доведеться відкривати бізнес: секрет вирощування озимого
Коли і як саджати буряки восени – секрети раннього та багатого врожаю