Гарнір на обід чи вечерю – звична справа для всіх українців. А ось із м'ясною складовою іноді виникають проблеми.
Підпишись на Hyser.com.ua в Google News! Тільки найяскравіші новини!
ПідписатисяЯкщо вам набридли стандартні котлети-сосиски-биточки, то сміливо записуйте рецепт цієї неймовірної страви. Це м'ясна підлива з тушкованих шлунків, яка точно підійде до будь-якого гарніру.
Інгредієнти:
Шлунки птиці - 1 кг;
Вода - 2 літри;
Цибуля ріпчаста - 2 шт.;
Часник - 3 зубчики;
Сода - 1 ч.л.;
Томатна паста - 1 ст.л.;
Хмелі Сунелі - 1 ч.л.;
Паприка - 1 ч. л.;
Лист лавровий - 1 шт.;
Перець горошок – 10 шт.;
Апельсин - 3 часточки;
Сіль - ч.л.
Приготування тушкованих шлунків:
1.Шлунки ділимо навпіл кожен, відварюємо 5 хвилин у киплячій воді. Нарізаємо дрібно цибулю та зубчики часнику, обсмажуємо в сковороді на олії з содою. З бульйону з-під шлунків обов'язково знімаємо піну. У золотисту цибулю викладаємо томатну пасту, перемішуємо.
2. Додаємо в суміш цибулі та пасти Хмелі Сунелі та Паприку, знову перемішуємо. Вливаємо пару половників бульйону в цибульну масу. Викладаємо шлунки в соус із бульйону та цибулі, змішуємо. Додаємо лавровий лист, солимо, перемішуємо.
3.Томимо на повільному вогні шлунки під кришкою 5 хвилин. Кладемо до страви три часточки апельсина, залишаємо нудитися ще на 15 хвилин.
Читайте також:
Від одного виду слинки потечуть: рецепт маринованих огірків зі смородиною та базиліком на зиму .
Рецепт дивовижних крабових котлет , які подарують неземну насолоду, краще за курячі в сотні разів .