Багато городників нерідко застосовують місячний календар у тому, щоб розпланувати свої справи навіть у городі.

Звичайно, фази місяця на це впливають і ті люди, які дотримуються порад, мають кращий і якісніший урожай і менше проблем із грядками. Що ж потрібно зробити на ділянці у період з 14 по 20 жовтня 2024 року згідно з місячним календарем.

Город
Город

14 жовтня

Сприятливий день. Можна прибирати врожай на зберігання, обробляти ґрунт, вносити добрива, поливати, садити виноград та аґрус. Також рекомендується зайнятися пересадкою, обрізанням, пікіруванням, обробкою від шкідників та хвороб.

15 жовтня

Нейтральний день Рекомендується присвятити його збиранню врожаю. Також можна посіяти зелень для вирощування на підвіконні.

16 жовтня

Несприятливий день, краще нічого садити. Рекомендується вкрити чагарники та дерева.

Посадка дерева
Посадка дерева

17 жовтня

Нейтральний день Можна збирати врожай, садити однорічні та багаторічні городні культури, вносити добрива, поливати. Також рекомендується зайнятися посадкою плодових дерев. Від обрізки краще утриматися.

18 жовтня

Нейтральний день Можна збирати врожай, садити під зиму злакові, капустяні, цибулинні та гарбузові культури, вносити добрива, полоть, проріджувати сходи. Також день підходить для посадки полуниці, винограду, агрусу та малини. Обрізання заборонено.

19 жовтня

Сприятливий день. Можна садити картоплю, часник, цибулю, редис, болгарський перець, помідори, перекопувати грядки, проводити обробку від шкідників та хвороб, сіяти газон, вносити добрива. Також можна садити вишні та яблуні. Обрізання проводити не можна.

Санітарне обрізування дерев, фото: youtube.com
Санітарне обрізування дерев, фото: youtube.com

20 жовтня

Нейтральний день Можна вкрити виноград, посадити рослини на насіння, обробити ґрунт. Також день підходить для збирання врожаю, внесення добрив, обприскування від шкідників та хвороб.

Читайте також:

Ось чому часник у бабусь завжди свіжий та запашний: секрети правильного зберігання.

Найважливіше після збирання врожаю: як зберігати груші, щоб вони пролежали якнайдовше.