Ефективне зберігання капусти на зиму потребує особливої уваги, щоб уникнути псування, оскільки невідповідні умови можуть призвести до гниття.
Підпишись на Hyser.com.ua в Google News! Тільки найяскравіші новини!
ПідписатисяНа відміну від буряка або моркви, які можуть зморщитися в теплому льоху, капуста та картопля особливо вразливі до високої вологості. Однак при правильному підході ви можете зберегти свіжу капусту протягом декількох місяців.
Почніть зі збирання капусти сухого дня, щоб мінімізувати вологу. Видаліть всі зовнішні листки, інакше вони можуть стати живильним середовищем для гниття.
Також повністю висушіть її на повітрі перед зберіганням, щоб гарантувати, що вся волога випарується. Мокрі качани капусти схильні до гниття і псування.
Після висихання оберніть кожен качан у паперовий рушник або м'який папір. Це потрібно, щоб убирати вологу, яка може накопичитися. Потім надійно оберніть капусту в поліетиленову плівку. Це убереже її від висихання та перепадів температур.
Зберігайте капусту в місці, щоб вона добре провітрювалася, наприклад, у підвалі або, якщо дозволяє погода, на балконі.
Читайте також:
Запасаємося з розумом: як зберігати картоплю, щоб вона не гнила і не виростала до літа
Робимо запаси правильно: як зберігати цибулю, щоб вона не зіпсувалась до самої весни
Так робили наші діди: як складати дрова, щоб вони завжди залишалися сухими та добре зберігалися