Збереження капусти до наступного сезону може бути складним завданням, оскільки неправильні умови зберігання можуть призвести до псування овочів. У той час як буряк і морква можуть зморщитися в теплому льоху, капуста та картопля ризикують згнити при високій вологості.

Однак є простий і ефективний спосіб зберігати качан капусти, щоб вони залишалися свіжими протягом декількох місяців.

Почніть зі зрізання капусти сухого дня, щоб зменшити вміст вологи. Видаліть зовнішнє листя, щоб запобігти розвитку гнилі під час зберігання.

Дайте капусті повністю висохнути на повітрі перед зберіганням, щоб переконатися, що волога не залишилася, оскільки мокрі качани більш схильні до цвілі і псування.

Спочатку оберніть кожен качан капусти паперовою серветкою або м'яким папером. Папір вбере будь-яку зайву вологу або конденсат, який може утворитися.

Капуста
Капуста

Потім щільно оберніть капусту поліетиленовою плівкою. Цей шар запобігає висиханню капусти та захистить її від коливань температури.

Зберігайте упаковану капусту в прохолодному підвалі, що добре провітрюється або на балконі, якщо дозволяє температура. Переконайтеся, що в приміщенні не надто волого, щоб уникнути ризику появи плісняви.

При такому методі капуста може залишатися свіжою і зберігати свою хрусткість до шести місяців, що дає вам надійний запас цього поживного овоча на всю зиму.

Читайте також:

Запасаємось на зиму з розумом: як зберегти свіжість моркви до весни, щоб вона не гнила і не мляла

Не псуватиметься тижнями: як зберегти свіжість сиру

Згорить телевізор, бойлер і навіть холодильник: як зберегти техніку під час відключення світла